De Ultieme Woondroom

In De Ultieme Woondroom, het makeover-programma van SBS6 werden huizen en gebouwen opgeknapt en voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals de Xcomfort-producten van Moeller.

Moeller was een van de hoofdsponsors van De Ultieme Woondroom en gebruikte dit programma voor Product Placement van het domoticasysteem Xcomfort.

Laat uw dromen uitkomen!

Om consumenten extra te motiveren het product aan te schaffen ontwikkelde we een prijsvraag waarmee je kans maakte op de hoofdprijs: het hele woonhuis GRATIS geautomatiseerd!
 
 
   
 
 
   
Mailing installateurs
 
   
     
   
Advertentie consumenten
 
   
     
 
   
 
 
 
Merkactivatie pur sang


Als merk kan je niet meer alleen zeggen dat je de beste bent en vervolgens hopen je product te verkopen. Leuke verrassingen, goede argumenten, wetenswaardigheden, een luisterend oor en elkaar steeds weer boeien; dat is de manier om merkactief te zijn.

Om de installateur, Xpert installateur en de electrotechnische groothandel op de hoogte te brengen van de extra exposure die Xcomfort krijgt in het SBS6 programma De Ultieme Woondroom ontwikkelde we daarom een verrassende multimediale campagne.

In deze campagne -waarvan de doelgroep voornamelijk bestaat uit mannen- werd de Xcomfort roommanager "vertaalt" naar een jong en enthousiast kamermeisje dat haar Televisie debuut gaat maken op SBS6 en uiteindelijk een beroemdheid wordt.
 
 
   
 
 
 
 
   
E-mail en SMS berichten
 
 
 


Moeller Media Messenger


Om installateurs, Xpert installateurs (installateurs met een Moeller Xcomfort certificaat) en de electrotechnisch groothandel (EGH) op een originele manier te bereiken en te informeren ontwikkelde we de Moeller Media Messenger (MMM). Alsof er een (e-mail) bericht door de Moeller Xcomfort roommanager zelf werd verzonden ontvingen zij de laatste informatie over de uitzendingen.

Technisch was een Moeller Media Message een reguliere e-mail met een link naar een webpagina met een Flash animatie (met doorklik mogelijkheid). Naar installateurs -waarvan het GSM nummer beschikbaar was- verzonden we eenvoudige SMS berichten met dezelfde textuele inhoud.

   
 
     

Geachte heer [Achternaam],

U heeft 1 nieuw bericht ontvangen van Moeller Electric. Klik hier om het bericht te bekijken.


Indien u geen Moeller Media Message meer wenst te ontvangen klik hier.
 
   
 
MMM groothandel  
  Bericht 1    
MMM installateur  
  Bericht 1 Bericht 2  
MMM Xpert  
  Bericht 1 Bericht 4  
  Bericht 2 Bericht 5  
  Bericht 3 Bericht 6  

   
 
     
 
 
   
Actie microsite consumenten
 
   
 
 
Consumenten actie microsite


Om De Ultieme Woondroom en de prijsvraag extra online aandacht te geven werd er een microsite vervaardigd naast de reeds bestaande productgerichte site www.draadloosschakelen.nl.

In deze actie microsite speelt de roommanager wederom een hoofdrol. Ze verwelkomt de bezoeker en geeft een rondleiding. Ook is het vanaf deze site mogelijk MMM berichten te versturen naar vrienden of bekenden om hen te informeren over de actie.
 
 
     
 
   
Info microsite (Xpert) installateur
 
   
 
 
Xpert informatie webpage


Om de installateur "voorkennis" over het programma te verstrekken ontwikkelde we een eenvoudige webpagina met de laatste informatie over de nieuwe uitzending.

Via de eerder genoemde Moeller Media Messenger werd de Xpert installateur wekelijk op de hoogte gebracht van de updates.
 
 
     
 
   
Social Media
 
   
 
 
Facebook en Twitter


Bij de verpersoonlijking van de Xcomfort roommanager hoort natuurlijk ook een pagina op Facebook (met andere Xcomfort producten als vrienden). En natuurlijk houdt de Xcomfort roommanager al haar "fans" via Twitter op de hoogte van haar carrière en haar optredes in De Ultieme Woondroom.


Online promotie


Websitebanners werden ingezet op woon en domotica websites om de actie te promoten en/of traffic te genereren naar de microsite
 
 
     
 
 
 
     
 
   
 
 
P.O.S. materiaal

Posters, leaflets en wobblers zorgde ervoor dat de installateur tijdens een bezoek aan de EGH geïnformeerd werd over de "extra media aandacht".
   
 
 
 
 
   
 

Consumenten actie


Xpert installateurs ontvingen consumentengericht promotie- materiaal waarin de actie "Laat uw dromen uitkomen!" werd gecommuniceerd.

   
 
     
 
  Footer